Vejle Boldklub U16 Vest 1 leverede et Goal Show i hjemmekampen mod Dalum IF

Malte Skau
26. marts 2017 kl. 13:18

På en flot, let solbeskinnet dag dannede Danmarks flotteste kunstgræsbane hos Vejle Idrætsefterskole rammerne for kamp nummer to i DBUJyllands-turneringen for Vejle Boldklubs U16 Vest 1 Drenge.

Efter at have åbnet turneringen med en sejr i en hård udekamp mod AC Horsens, ventede nu Dalum IF i forårets første hjemmekamp. Som omtalt i optakten til denne kamp (læs optakten her), var der lagt op til en spændende kamp, mod et hold som årgangen mødte to gange i efterårets U16 Vest 1 pulje. Begge efterårets kampe endte 2-2, så der blev i kampens oplæg understreget, at der med sikkerhed skulle kæmpes rigtig hårdt og at alle skulle arbejde både med og for holdet.

Vejle Boldklub stillede til start i den efterhånden velkendte 3-4- 3 formation, mens gæsterne fra Fyn havde valgt en 4-4- 1-1 opstilling til dagens opgør. Fra kampens indledning var det VB-spillerne, der var mest på bolden mod en modstander, der stod lidt dybere på banen. Udeholdet havde fra start stor opmærksomhed rettet mod Vejles eneste fynbo, Mark Asp Rasmussen, der i starten blev pakket godt ind af begge Dalums midtstoppere.

Det gav plads på siderne, hvilket Emil Sand udnyttede til sin og holdets fordel. Emil var i denne kamp rykket lidt længere tilbage på banen som wingback, hvor han kunne benytte sin arbejdsiver og eksplosivet til at komme i offensive gennembrud. Det lykkedes rigtig flot i det 7. minut, hvor anfører Jakob Buhl spiller Emil i en gunstig position, hvorfra han brød gennem Dalums kæder og afslutningen blev ”klumpet” ind bag Dalum IF’s keeper.

Herefter begyndte Dalum IF så småt at presse lidt højere på banen og efter et boldtab i opspillet fra VB’s højre side, fik Dalum en stor chance. Dommerne fik dog vinket for offside, efter at afslutningen havde været tæt på at kysse stolpen i Andreas Fogeds mål. To minutter senere kom Emil Sand igen i centrum, da han i et arbejdsraseri får erobret bolden i en duel – han driver bolden frem i højt tempo og får afslutningen placeret godt uden om Dalum IF’s keeper: 2-0 til hjemmeholdet efter 17 minutter.

Den næste periode på ti minutter var lidt begivenhedsløse, hvor opspil fra begge hold ikke når mere end over midten, før det bliver stoppet. Næste store chancer kom i det 32. minut, hvor Jakob ”Give” får lavet et smart bandespil med Emil Sand og herefter er fri til afslutning – afslutningen bliver dog, til Dalum IF’s held, overplaceret.

Det bliver starten på en stime af brændte chancer hos VB frem mod pausen. ”Raketten fra Middelfart”, Mark Asp Rasmussen, får scoret til 3-0 i det 35. minut, men dommeren annullerede målet for offside.
Samme Mark får minuttet efter endnu en fri chance, men afslutningen krøller netop uden om fjerneste stolpe. Lige inden pausen prøver både Jakob ”Give” og Villads Rasmussen med afslutninger, men ikke flere mål før dommeren fløjter til pause.

Efter pausen indleder Mark Asp Rasmussen med at teste indersiden af stolpen, men afslutningen ryger tilbage i åbent spil. Lige efter forsørger Noah Weng sig fra distancen, men her går skuddet over målet. Som en modreaktion, forsøgte Dalum IF nu at skrue op for fysikken og duelspillet – det giver dem i førsteomgang et frispark tæt på mål efter at lange bolde bliver slået op mod deres angriber. I den situation får Mikkel Lindstrøm lavet et uheldigt frispark, som koster ham et gult kort. Det ser Dalum IF som deres mulighed for at æde sig tilbage i kampen – men akkurat som de begynder at starte satset i deres overtalsperiode, springer midtbanedynamoen Edmond Kurshumliu frem som en trold af en æske og øger føringen til 3-0 i det. 54. minut, på oplæg af Noah Weng i VB’s undertalsperiode.

Frustrationen er nu åbenlys hos Dalum IF, og kort efter scoringen modtager Emil Sand en hensynsløs syngende tackling, så han ryger i gulvet. Dommeren vurderer situationen og tildeler herefter direkte rødt kort til synderen, Dalum IF’s anfører Lasse Schwertfeger, som forlader banen i det 56. minut. I en kort periode spiller holdene herefter 10 vs. 10 og ny energi kommer på banen hos hjemmeholdet, hvor både Victor Westborg, Alvin Huseinovic og Jonas Bisp sendes på banen kort tid efter hinanden.

Efter hjemmeholdet bliver fuldtallige bliver resten af kampen et regulært Goal Show: Jacob ”Give" Kristensen scorer et vaskeægte hattrick med mål i hhv. det 67., 72. og 74. minut og til slut lukker Alvin Huseinovic kampen med scoring til slutstillingen 7-0. Villads Rasmussen tegner sig i samme periode for tre oplæg og Thomas F. Iversen for assist til Jacobs første mål, efter en kvik hjørnesparkskombination, der blev aftalt i pausen.

Efter slutfløjtet lød, og holdene havde sagt tak for kamp, kom selvsamme Thomas med følgende reaktion:

I: Thomas, I har netop spillet mod Dalum IF. Det var anden kamp i turneringen – fortæl lidt om din oplevelse inde på banen.

Thomas: Ja, jeg synes at vi styrer spillet, ja faktisk i hele første halvleg, hvor vi lagde et godt pres på modstanderen og fik lavet to mål. Så første halvleg synes jeg var klart vores halvleg. Så kom Dalum IF med et stærkt pres i starten af anden halvleg, men det spillede vi hurtigt uden om og fik scoret en masse mål.

I: Thomas, du spiller fuld tid, 80 minutter, i dag på 6’er positionen inde centralt i maskinrummet. Hvordan var den rolle for dig?

Thomas: Det var en god rolle. Det er min yndlingsposition og jeg synes at jeg spillede fint. Jeg fik lavet et par vendinger, et par erobringer og en enkelt assist.

I: Holdet ligger nu med seks point efter to kampe. Havde du også forventet det inden turneringen startede?

Thomas: Ja, det havde jeg… Elller det var i hvert fald noget jeg stærkt håbede på og noget jeg troede på, at vi kunne opnå. Så det er jeg rigtig glad for, at vi gør.

I: Flere af dine holdkammerater spiller også en god kamp i dag. Hvis du skulle fremhæve særlig en af dine holdkammerater, hvem skulle det så være?

Thomas: Det må være Jacob ”Give” Kristensen, som scorede tre flotte mål og fik lagt et rigtig hårdt pres inde på banen.

I: Næste turneringskamp er om en uge mod FC Fredericia. Hvad skal ugen op til den kamp bruges til?

Thomas: Den skal bruges til hård træning, som vi gør hver uge, også skal vi fortsætte med at gøre som vi har gjort hidtil.

I: Det er godt at høre – Thomas, tak for din tid :-)

Vejle Boldklub stillede med følgende spillere:

• Andreas Foged
  • Mikkel Lindstrøm (KUV-klub Vinding SF)
  • Jakob Buhl (anfører) (KUV-klub Engum UI)
  • Magnus Bisgaard
  • Emil Sand
  • Edmond Kurshumliu
  • Thomas Iversen
  • Noah Weng (KUV-klub Engum UI)
  • Jacob ”Give” Kristensen (KUV-klub Give Fremad)
  • Villads Rasmussen (KUV-klub Skibet IF)
  • Mark Asp Rasmussen
  • Alvin Huseinovic (KUV-klub Vejle FC/Skibet IF)
  • Victor Westborg (KUV-klub Bredballe IF)
  • Jonas Bisp (KUV-klub Bredballe IF)

Sejren betyder, at Vejle Boldklub fortsat er i front af pulje 452. Næste turneringskamp er lørdag d. 01/04-17 mod FC Fredericia i KFUM Parken, Randalsvej 29 7000 Fredericia, kl. 11.00.