Vejle Boldklub U16 Vest 1 leverede overbevisende 4-målssejr mod FC Fredericia

05. april 2017 kl. 09:49

Vejret fortsætter i den rigtige retning, da der til tredje turneringskamp for Vejle Boldklubs U16 Vest 1 Drenge igen var let solbeskinnede rammer. Kampen fandt sted i KFUM Parken i Fredericia, hvor hjemmeholdet fra FC Fredericia tog imod VB-drengene. Det fortsat gode vejr har også betydet, at græsbanerne er åbnet rundt omkring i landet - men som det typisk er på denne årstid, så er græsbanerne ikke i imponerende stand. Kampen blev endda afviklet på opvisningsbanen, som så fornuftig ud inden dommeren fløjtede op. Men der er langt fra et snorlige kunstgræstæppe til en græsbane d. 1. april…

Hjemmeholdet havde indledt DBU turneringen med et nederlag på 2-5 til Lyseng IF/AGF, hvorimod at gæsterne kom med to sejre i bagagen.

Kampens indledning

FC Fredericia stillede op i en 4-4-2 formation, hvorimod at udeholdet, klædt i grønt i dagens anledning, stillede til start i den efterhånden velkendte 3-4-3 formation. Banens beskaffenhed prægede klart kampens indledning, hvilket resulterede i at der allerede i kampens andet minut måtte gives et frispark til hjemmeholdet. Her opstod kampens første mindre chance til hjemmeholdet, på et hovedstød, der røg over mål.

VB-drengenes første afslutning kom efter 5 minutters spil, hvor Mark ”Missil” Asp Rasmussen får testet hjemmeholdets keeper med en hård afslutning. Minuttet efter bliver Thomas F. Iversen spillet fri til gennembrud i VB’s venstre side, hvor at bolden spilles på tværs til Alvin Huseinovic, der dog sparker over mål.

De næste 10 minutter giver hjemmeholdet sin bedste periode i kampen: Først skaber en dårlig clearing i VB’s forsvar en større chance til FC Fredericia og fem minutter senere, får FCF tildelt endnu et frispark, som kan serves ind i feltet. I begge tilfælde holder VB-defensiven stand og efter denne periode, virker det til at spillet nu er blevet justeret mere til banens underlag.

Så kom VB i gang

Kampens helt store oplevelse, Villads Rasmussen, får nemlig i det 22. minut spillet Mark Asp Rasmussen fri til afslutning og ”Missilet” svigtede ikke: 1-0 til VB. 5 minutter senere kom Villads igen i en kampafgørende aktion, da han, efter oplæg fra Alvin Huseinovic, flot bringer udeholdet foran 2-0. Ét mål og én assist af Villads inden for fem minutter.

Den resterende del af første halvleg er lidt rodet, hvor kampens lavpunkt opstår da Magnus Bisgaard modtager en meget hård tackling og må ned og bide i græsset. Han bider det dog i sig og melder sig klar til at spille videre. Fredericia har et langskud, der ryger langt over målet og Noah Weng får en afslutning blokeret tæt foran hjemmeholdets mål, efter en velservet hjørnesparksbold fra Mark Asp Rasmussen.

I halvlegen bliver to punkter adresseret af trænerteamet: Kom stærkt ud til starten af anden halvleg og få justeret spillet endnu mere til banen. Det første punkt lykkedes de første 2-3 minutter, hvor udeholdet hænger godt sammen i sit spil, men i de efterfølgende 2-3 minutter får hjemmeholdet to store chancer. Igen efter en dårlig clearing fra bagkæden - der giver tilfældighederne frit spil - samt en misset første berøring hos de bagerste. Her er keeper Bjarke Ejlskov dog helt vågen og parat: Han blokerer sikkert den afslutning, som FC Fredericia angriberen får sendt af sted fra fri position.

The Comeback Kid

Jonas ”The Comeback Kid” Bisp bliver skiftet ind i pausen og fra sin position på højre wingback, kommer han til at få en hovedrolle i anden halvleg. Efter hjemmeholdets to store chancer, satte VB sig igen på spillet og i det 50. minut serverer Bisp bolden til Villads Rasmussen, der roligt scorer til 3-0. Minuttet efter gentager duoen målet, men dommeren underkender denne gang for offside.

Ti minutter efter får FC Fredericia deres sidste store chance i kampen, efter et VB-boldtab centralt på banen. Et par minutter senere er en lignende situation ved at opstå, men her får VB flot spillet sig igennem presset centralt på det svære underlag, og bolden bliver spillet ud til Jonas Bisp, der igen serverer et flot indlæg, som denne gang rammer Mark Asp Rasmussen. Mark lukker og slukker kampen: 4-0 til Vejle Boldklub.

Reaktion fra Mikkel Lindstrøm

Efter slutfløjtet lød, og holdene havde sagt tak for kamp, kom Mikkel Lindstrøm med følgende reaktion:

I: Mikkel, I har netop spillet mod FC Fredericia. Fortæl lidt om din oplevelse inde på banen.

Mikkel: Jeg synes, at starten er præget af, at vi lige skal vænne os til banen og græsset efter at have været et halvt år på kunstgræs. Det gør, at vi mister mange bolde, fordi at vi er vant til, at vi er Vejle Boldklub og vi vil gerne spille bolden fladt rundt på banen. I dag var vi nødsaget til at spille på en lidt anden måde, og vi fik en svær start. Efter at vi får det første mål, så synes jeg dog, at vi kom fint i gang og i en god periode af kampen, spiller vi rigtig god fodbold. Her får vi produceret nogle gode chancer og lukket godt af nede bagi; boldene bliver bedre fordelt og ikke mistet så meget.

I: Hvad er et der gør, at kampen skifter derinde? Du siger at I starter lidt skidt på græsset, men kommer bedre og bedre ind i kampen. Hvad er det, som gør det?

Mikkel: Jamen, jeg tror, at modstanderen kører lidt trætte efter den første del af første halvleg er spillet. Der gik det hurtigt, og de brugte rigtig meget energi i den periode, virkede det til. Der gjorde de det rigtig godt og fik os lidt chokeret, med de chancer, som de kom til. Men som kampen skred frem, fik vi kørt dem trætte, og det gik bedre med at spille bolden uden om dem.

I: Din refleksion over din egen indsats inde på banen i dag – hvordan lyder den?

Mikkel: Jeg synes, at jeg gør det fint og jeg gør det ikke sværere, end det er. Jeg forsøger, at gøre det nemme og synes, at jeg spiller en rigtig fin kamp.

I: Hvis du skal fremhæve en af dine holdkammerater i dag, som også spiller en rigtig fint kamp, hvem skal det så være og hvorfor?

Mikkel: Jeg synes, at Bjarke Ejlskov, vores målmand, gør det rigtig fint og får nogle svære bolde tilbage, som han får clearet rigtig fint og han står godt. Ligeledes synes jeg, at Jonas Bisp gør et rigtig fint indhop. Han har været ude med en skade, og jeg synes faktisk, at han gør det fremragende, da han kommer ind.

Vejle Boldklub stillede med følgende spillere:

• Bjarke Ejlskov
  • Mikkel Lindstrøm (KUV-klub Vinding SF)
  • Jakob Buhl (anfører) (KUV-klub Engum UI)
  • Waris Faghir
  • Magnus Bisgaard
  • Edmond Kurshumliu
  • Thomas Iversen
  • Noah Weng (KUV-klub Engum UI)
  • Villads Rasmussen (KUV-klub Skibet IF)
  • Mark Asp Rasmussen
  • Alvin Huseinovic (KUV-klub Vejle FC/Skibet IF)
  • Victor Westborg (KUV-klub Bredballe IF)
  • Jonas Bisp (KUV-klub Bredballe IF)
  • Bjarke Jefsen

Sejren betyder, at Vejle Boldklub fortsat er i front af pulje 452. Næste turneringskamp er programsat til efter Påske. Det bliver tirsdag d. 18/04-17 mod Kerteminde Boldklub, på Kerteminde Stadion Enggade 19 5300 Kerteminde, kl. 18.30.